“Vad hindrar att jag blir döpt?” – Tigleth Malkey

Tigleth undervisar noggrant och med Guds Ord som underlag om varför vi skall döpa oss. Hur viktigt dopet är för vår relation med Jesus. Vad det innebär och betyder. Han ger exempel, svar på frågor du som läsare kan ha, och ger vägledning, hela tiden med Bibeln som hänvisning. 

En bok för dig som har funderingar om dopet. En bok för dig som vill lära dig mer om dopet. En bok som  kan vara en uppmuntran, en hjälp, till någon som du vet kanske vill döpa sig.

“Här finns vatten. Vad hindrar att jag blir döpt?” – Apostlagärningarna 8:36b

Vad hindrar att jag blir döpt

Ur förordet till “Vad hindrar att jag blir döpt?” – Tigleth Malkey

Mer information om boken

"För ett par år sedan skrev jag en bok om troendedopet. Första upplagan tog slut snabbt. Andra upplagan också. Snart kommer en tredje upplaga i samband med min andra bok som just nu bearbetas. Vad hindrar dig? Personligen tror jag varken på barndop eller vuxendop. Jag tror på troendedop. För det har inte med fysisk eller andlig ålder att göra utan det har med tro att göra. Dop är inte examen utan starten på ett kristet liv. Allt som sker utan tro är synd och behagar inte Gud säger bibeln i Rom 14:23 och Hebr 11:6. Det är tro som aktiverar Guds löften och inte handlingen i sig. När handlingar görs i tro blir dem aktiva. Att tro på Jesus är att vara förlovad. Att döpa sig är att gifta sig. Dop är det offentliga erkännandet inför Gud, människor och hela andevärlden att relationen med Jesus är på riktigt. Sök upp en kyrka som tror på troendedopet nära dig. Boka ett tillfälle då du kan låta dig döpas. Gift dig! Visa att du är seriös." - Tigleth Malkey

"Tigleth Malkey är pingströrelsens förste officiella riksevangelist och han använder sig av en minst sagt originell retorik. Stilen och budskapen tenderar att etsa sig fast i minnet och han talar på ett sätt som hjälper dig att förstå potentialen i Kristus. Tigleth älskar den lokala kyrkan, brinner för ämnen som dop, bibeln, pneumatologi och ledarskap med mera. Tigleth är också författare till böckerna; ”Vad hindrar att jag blir döpt?” och ”Döpt i den helige Ande & eld” Du hittar Tigleth på Insta och facebook där du även kan följa hans konton."