“Pennmysteriet” med Munken & Kulan – Åke Samuelsson

Pennmysteriet är den 6:e boken om Munken & Kulan. Här kan du följa med de två grabbarna som ställer till det för sig, men som ändå till slut reder ut situationen; med hjälp av sina föräldrar och sin gode vän från söndagsskolan, Rune. Det handlar om Munken & Kulans pojkstreck men också om deras funderingar om vad som är sanning och rätt. Här finns att lära för barn och vuxna. Läs gärna boken tillsammans och prata om innehållet.

getxinfo (9)

Ur förordet till “Pennmysteriet” med Munken & Kulan – Åke Samuelsson

Boken är den sista i serien om Munken & Kulan. Den innehåller berättelserna: "Pennmysteriet", "Eftersökt", "Varför måste jag hjälpa till hemma" och "Pissepetter". Boken är lämplig för barn i åldrarna 6-12 år och så vuxna då också. Egentligen kan alla läsa boken.

Mer information om boken

Munken & Kulan är en svensk serie skapad av pastorn Åke Samuelsson. Serien handlar om två tioåriga pojkar, Munken och Kulan, som bor i Göteborg med sina familjer och lär sig och lär ut bibelberättelser om Gud. Det är Samuelssons son, Simon Samuelsson (född 1985), som har illustrerat bilderna i de sex böckerna som gjorts och på omslagen till CD-skivorna. Berättelserna handlar både om hur det kan vara lätt och hur det kan vara svårt att tro på Gud. Samuelsson har uttryckt att Munken & Kulan hjälpt honom att bearbeta sin egen gudsbild. Källa: Wikipedia