“Nu vill jag leva” – Linn Lindeman

En bok om Linns liv som vände från totalt kaos och mörker till hopp och tro. Från droger, självskadebeteende och destruktivitet till frälsning. Det Linn berättar om är en värld som många andra unga lever i idag. Boken är viktig. Vi behöver förstå, och vi behöver se hur hopp bryter in  – hur Jesus bryter in – och förvandlar en persons liv. Och Han kan göra det för så många fler.

Lindeman, Linn & Sjöberg, Joel Nu vill jag leva

Ur förordet till “Nu vill jag leva” – Linn Lindeman

En bok om Linns liv som vände från totalt kaos och mörker till hopp och tro. Från droger, självskadebeteende och destruktivitet till frälsning. Det Linn berättar om är en värld som många andra unga lever i idag. Boken är viktig. Vi behöver förstå, och vi behöver se hur hopp bryter in  - hur Jesus bryter in - och förvandlar en persons liv. Och Han kan göra det för så många fler.

Mer information om boken

Från bokens baksida:

"Till en början såg allt ut som en idyll. Ett hus på landet utanför Arvika, en mamma och en pappa. Men idyllen sprack och Linn upplevde trauma efter trauma. Pappas flaskor från systemet och rakblad som skars mot handlederna blev de första metoderna hon använde för att lindra ångesten. I högstadiet hittade Linn drogerna.

En kväll satt hon full på järnvägsspåret och lyssnade på musik i sina hörlurar. Rysk roulette och ett rop på hjälp. En Anna kväll låg hon livlös på trottoaren i Arvika centrum med blodiga knivar omkring sig. Ytterligare att rop på hjälp. Men ingen verkade höra.

Vid tolvslaget på nyårsafton 2010 lystes stjärnhimlen upp av raketer. Men en av smällarna hon hörde kom från insidan av hennes lägenhet. Det otänkbara hade hänt. Från den stunden kunde inget lindra den ångest hon kände. 

Droger, självmordsförsök, överdoser och resor till och från akuten och psykakuten följde. Med tiden blev systemfelet uppenbart. Linn var för sjuk för beroendevården och för drogberoende för psykiatrin. Hur många självmordsförsök krävs för att få hjälp? Hur många överdoser?

En dag ville hon bara bort från det här livet och gick mot tågstationen i Sävsjö där många tåg swischar förbi i full fart. Den dagen skulle många års svårt lidande äntligen få ett slut."

Boken är skriven tillsammans med Joel Sjöberg.