Kvinnofrukost

Varmt välkomna till en unik kvinnofrukost den 3 februari kl. 9-11! Vi är stolta över att presentera Abbi Åkvist, en kvinna vars gripande livsresa har gjort henne till en sann överlevare.

Abbis historia börjar i en kärleksfull familj i Etiopien som levde under knapra förhållanden. En ödesdiger kväll föll Abbis pappa framstupa in i lågorna, vilket förändrade allt. Abbis mamma, Alemito, kämpade sedan dagligen för att hålla ihop familjen och ge mat till barnen. Trots sina ansträngningar tvingades Alemito till slut att ge upp.

För Abbis del ledde detta till en fasansfull vändning. Som fyraåring hamnade hon hos militärpoliser, ensam och i slaveri. Trots det fruktansvärda lidandet och tårarna blev Abbis berättelse en historia om hopp. I sitt skjul, mörkt och kallt, bad hon varje kväll till Gud om ett nytt liv – en längtan efter en mamma och en pappa. Till slut, med mod och uppfinningsrikedom, beslutade hon sig för att fly.

Abbi själv säger: “Det var inte hungern eller misshandeln som gjorde ont, utan separationen från min mamma!” Efter en gudomlig intervention lyckades hon förlåta och befria sig från hat och bitterhet.

Denna omvälvande erfarenhet ledde till grundandet av FAMILY MERCY HOUSE – ett stöd för de allra fattigaste familjerna i Addis Abeba, Etiopien.

Under kvinnofrukosten kommer Abbi dela med sig av sitt starka mod och berätta om hur hon, trots alla prövningar, vägrade ge upp. Hennes historia är en resa från mörker till ljus, en berättelse om överlevnad och kreativitet som inspirerar oss att aldrig tappa hoppet.

Datum: 3 februari
Tid: 9:00 – 11:00

Köp biljett redan nu för att säkra din plats!
Du som önskar köpa biljetter fysiskt har möjligheten fr.o.m. den 8/1-2024 i cafeterian. 

Varmt välkomna!
Biljettpris: 120kr

120 kr