“Döpt i den helige Ande” – Tigleth Malkey

Den här boken kommer att öka ditt förtroende för den helige Ande, tror jag. Boken är praktisk i hur man kommer i gång i den personliga relationen med honom. Jesus sa: ’Det är bäst för er att jag går, för när jag går kommer Hjälparen att komma.’ Och som han kom! Han har skakat min värld. Han är inte bara Gud med mig – utan också Gud i mig och över mig. Att bli döpt i den helige Ande och eld får inte dig att bli en konstig kristen, utan är det bästa som kan hända dig efter att du tagit emot Jesus. Tungotalet är inte bara till för superandliga, utan det är för alla troende.
– Tigleth Malkey

getxinfo (7)

Ur förordet till “Döpt i den helige Ande” – Tigleth Malkey

Hur kan marken skaka när man ber? Den frågan ställde sig en sjuttonårig Tigleth Malkey efter att ha läst Apostlagärningarna 4, där det talas om att marken skakade på ett bönemöte när den helige Ande fyllde rummet. Det här var för honom en sida av kristendomen som han inte kände till.

Mer information om boken

Vem är den helige Ande? Vem är han som kan få marken att skaka och samtidigt trösta en missmodig själ? Vem är han som kan stilla stormar och samtidigt viska ord i mitt innersta? Vem är han som upprätthåller hela universum, samtidigt som han formar mig lik Jesus? Gud den helige Ande, den tredje personen i gudomen.

I den här boken delar Tigleth Malkey personligt och öppenhjärtigt, från Bibelns undervisning och utifrån sina egna erfarenheter, om sin resa med den helige Ande. Han låter läsaren få upptäcka hur fantastiskt det livet är – och att det är till för alla troende!

Tigleth Malkey är riksevangelist för Pingst. Han är född och uppvuxen i Södertälje, och bor där tillsammans med sin fru Charlotta och deras tre barn.