“Genom allt” – Camilla Olsson

Camilla är rak och öppen med vad hon själv har gått igenom med ångest och vägen ut ur den mentala förlamning som drabbar. Boken är ärlig och innerlig. Den ger vägledning och pekar stadigt mot hopp och befrielse. Jag – och många andra – rekommenderar varmt denna bok. Den är till för dig som lever med psykisk ohälsa, men också för de runt omkring och de som vill förstå.

camilla olsson genom livet

Ur förordet till “Genom allt” – Camilla Olsson

”Mellan dessa pärmar finns uppmuntran till dig att trots att psykisk ohälsa kan finnas i ditt liv i perioder, behöver det inte hindra dig från att bli allt det som Gud har tänkt att du ska vara. Ditt liv kan vara rikt och meningsfullt även om din själ brottas. Det kan många gånger vara så att just för att du är den du är, blir du ett ännu mer användbart kärl i Guds hand, när du lär dig att leva i beroende av honom”.

Mer information om boken

“Bakom vackra fasader och leenden är många svenska drabbade av psykisk ohälsa som panikångest, depression, stress, oro, sömnbesvär och utmattning. Och det är inte bara människor utanför kyrkans värld som drabbas. Här är det att vara kristen och kämpa med psykisk ohälsa i en miljö där det kan finnas en förväntan att man ska leva ett glatt och problemfritt liv.

Camilla Olsson vet. Hon drabbades av ångestattacker som ung, nygift lärarstudent. Attackerna lamslog hennes liv och fick henne att både undvika ensamhet och att vistas bland folk. Den psykiska ohälsan präglade hennes tillvaro och hopplösheten var påtaglig. Camilla och hennes man Anders kastade sig på Jesus och började vandra bönens väg. Passagen var trång och smärtsam, men processen lärorik och upprättande.

Camilla lärde känna Gud som sin far, Jesus som smärtornas man och den Helige Ande som sin hjälpare. Med Guds han i sin möter hon idag livets utmaningar som fru, mamma, pastor och förkunnare, i tider av stundtals hektiskt arbete för Guds rike där själen ibland mår bättre och ibland sämre.

Genom allt vill förändra bilden av hur det är att leva med ångest. Bokens budskap lyder att det är möjligt att finna en mening och uppleva stor livskvalitet trots att själen brottas. Camilla Olsson vill bryta skammen och tystnaden som finns kring det faktum att kristna ledare och pastorer kan gå igenom perioder av psykisk ohälsa.
På sitt självutlämnande sätt, med många berättelser och en stor dos humor, uppmanar hon läsaren att omfamna processerna som det ibland bistra och karga livet tvingar oss in i, och våga lita på att Gud är god och nådefull mot sina barn.”